Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Paprikás csirke diétásan, gyömbérrel

2015.12.13.

Paprikás csirke diétásan, gyömbérrel

A megszokott paprikás csirkét könnyedén felturbózhatod egy kevés reszelt gyömbérrel. Ettől egzotikus ízt kap, amely hidd el, nagyon jól áll neki. Próbáld ki bátran! Már csak azért is, mert a gyömbér csípős ízével segíti a zsírégetést, így kitűnő diétás finomságot kapsz.

 Hozzávalók (3-4 személyre)

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál reszelt gyömbérgumó
  • őrölt fekete bors
  • 1,5 evőkanál zabpehelyliszt
  • 3 dl főzőtejszín (10%-os)
  • 3 dl zöldségalaplé vagy víz

Köret:

basmati rizs

 Elkészítés

1. A csirkemellet tisztísd meg, és vágd kockákra.

2. A vöröshagymát vágd finomra, a paradicsomot és a paprikát pedig kockára.

3. Egy lábosban forrósítsd fel az olajat, és add hozzá a vöröshagymát. Aranybarnára pirítsd, párold. Add hozzá a kockára vágott paprika felét és ezzel is pirítsd egy kis ideig. Majd tűzről lehúzva fűszerpaprikával hintsd meg. Mehet bele a csirke is. Sóval, borssal ízesítsd és fedő alatt rövid lében párold.

Minden pörkölt titka az, hogy többször meg kell ismételned a lepirítást, majd a kevés lével történő felöntést. Tévedés, hogy a sok hagymától lesz igazán szaftos. Attól lesz szaftja, hogy a hús pirulása során pörzsanyagok képződnek, melyeket vízzel fölöntve szétfőzünk, és ezt minél többször ismételjük meg, annál sűrűbb lesz.

Szóval a paprikás csirkét is pirítsd le legalább egyszer. Azaz teljesen el kell főznöd a lét róla (sercegjen a lábos alja). Picit pirítsd és mehet rá egy kevés víz. Fedő alatt párold tovább.

4. Ha már puha a hús, akkor add hozzá a maradék paprikát és a paradicsomot is. Együtt párold egy rövid ideig.

5. Végül készíts tejszínes habarást. Egy magas falú tálba tedd bele a zabpehelylisztet, add hozzá a tejszín felét és habverővel keverd csomómentesre. Ekkor még nagyon sűrű és nehéz is keverni, de ilyenkor kell eltüntetni a csomókat. Add hozzá a többi tejszínt is, és ezzel is keverd csomómentesre.

Ehhez a tejszínes liszthez hőkiegyenlítéssel add hozzá a pörkölt szaftját. Azaz egy merőkanállal vegyél ki a szaftból és lassan, apránként add hozzá a habaráshoz, melyet közben folyamatosan kevergess. Egy merőkanálnyi levet szedjél ki. Utána szitán vagy szűrőn keresztül öntsd a habarást a húshoz. Jól keverd el, és forrald át. Ha nem forralnád át a habarással, akkor liszt ízű lenne, és így nem is lehet olyan sokáig tárolni. Miután felforrt keverj bele reszelt gyömbért és készen is van.

Basmati rizzsel tálald.

1 adag tápanyagtartalma

energia: 530 kalória

fehérje: 52 g | szénhidrát: 46 g | zsír: 14 g

Recept és ételfotók: Földi Rita

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!