Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Ezért hizlal a stressz!

2016.04.22.

Ezért hizlal a stressz!

Kevesebb alvás után jobban vágyunk a zsírosabb és cukrosabb ételekre.

Életmódváltásunkban a legfontosabb tényező, hogy minimálisra csökkentsük a stresszt a mindennapjainkban. A stressz ugyanis hízáshoz vezet. A szervezet ilyenkor feléli a tartalékait (általában szénhidrátot) és hirtelen ránk törhet az éhség, ami azt eredményezi, hogy mindent megeszünk, ami éppen a közelünkben van. Sajnos ilyenkor jóval többet eszünk, mint amennyire tényleg szükségünk lenne.

A stressz a lelkünket és a testünket is megviseli. Testünket megfelelő táplálkozással és mozgással tudjuk ápolni, illetve nagyon fontos a napi 8 órás alvási idő is. 

Ha nem tudjuk kellően kipihenni magunkat, akkor a munkához szükséges energiát az ételekből fogjuk pótolni és  előfordulhat, hogy többet eszünk ilyenkor.

Bizonyított, hogy kevesebb alvás után jobban vágyunk a zsírosabb és cukrosabb ételekre. 

,,Egy kísérletben például összehasonlították a vizsgálatban részt vevők étkezési szokásait: az általuk átlagosan megszokott 7-8 órás alvás helyett legfeljebb 5 órát engedték őket aludni. Az eredmény szerint a kevesebb alvás után jobban vágytak a zsírosabb és cukrosabb ételekre még késő éjjel is, ráadásul napközben is többet ettek, mint azok, akik sokat aludtak.” Forrás

Szervezetünk ápolása mellet, ne hanyagoljuk el lelkünket sem! Lelkünket ápoljuk olyan tevékenységekkel, hobbikkal, amelyek örömet nyújtanak nekünk.

Fedezzük fel a finom ételeket, a főzést, mint örömforrást, mint stresszkezelő módszert!  

Találjuk meg a saját hobbinkat! Keressünk olyan tevékenységeket, munkát, melyet akkor is csinálnák, ha nem fizetnének érte! Fedezzük fel az alkotás örömét! Sajátítsuk el a pozitív gondolkodást!

Ami pedig a legfontosabb: a mindennapi rohanásban is mindig szakítsunk kellő időt önmagunkra! Reggel kelljünk fel előbb, hogy egy kicsit egyedül legyünk önmagunkkal, olvassunk, vagy alkossunk valamit! Időnként jutalmazzuk meg magunkat egy kellemes masszázzsal, vagy egy szép ruhával, vagy bármi olyannal, amely örömet jelent számunkra.

Készítsünk listát, hogy mi az, amire vágyunk, mi az, ami örömet jelent az életünkben, és tervezzünk be kényeztető napokat! Jár nekünk a kényeztetés, megérdemeljük!

Ha nem hanyagoljuk el lelkünk ápolását, akkor az a testünkön is meg fog látszódni. Arcunk megszépül, tele leszünk energiával, az emberek élvezni fogják a társaságunkat. Érezni fogják, hogy testileg és lelkileg is rendben vagyunk. Ezzel lehet teljes az életmódváltásunk. De ne azért csináljuk, hogy másoknak megfeleljünk, csakis magunkért tegyük!

Rólad szóljon az életmódváltásod. A te örömödért. Nincs ebben semmi önzés. Egyszerűen csak így hálálod meg a Teremtőnek a létezésedet. Élvezd azt, amit adott neked, élvezd az ízeket, élvezd az életet!

A cikk az Enni és Fogyni című könyv alapján készült. 

» Érdekel a könyv! 

Szerző: Földi Rita

fotók: Pixabay

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!