Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Medvehagyma krémleves

2014.03.15.

Medvehagyma krémleves

A hagymára inkább csak illatában hasonlító, manapság egyre népszerűbb medvehagyma nevét onnan kapta, hogy a téli álmukból felébredt medvék a népi hiedelmek szerint egyből elindulnak medvehagymát keresni.

Etológiai megközelítésből tréfásan azt is mondhatnák, hogy azért viselkednek így, mert tudják, hogy ezt a növényt róluk nevezték el. A valóság viszont az, hogy a medvehagyma hatalmas gyógyító erővel bír. Tisztítja, méregteleníti a gyomrot, a beleket és a vért is. A mackóknak pedig pont erre van szüksége tavasszal.

Próbáljuk ki mi is! A tavaszi nagytakarítást kezdjük egy finom medvehagyma krémlevessel. A medvehagyma többek között jó a magas vérnyomás ellen, enyhíti a fejfájást, tisztítja a húgyhólyagot és a vesét, enyhíti a női panaszokat, jó a reumára és vágykeltő hatású. Mi kell még? Ez az igazi gyógyszer.


Hozzávalók (4 személyre):

1 csomó medvehagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek. olívaolaj

2 közepes méretű burgonya

1 dl főzőtejszín

1 csipet őrölt fekete bors

1 csipet őrölt szerecsendió

1,5 l víz vagy zöldségalaplé


Elkészítés:

1. A medvehagymát megmossuk, szárát lecsípjük, és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén felaprítjuk. A burgonyát kisebb kockákra vágjuk.

2. Forró olívaolajon 1-2 percig melegítjük az aprított fokhagymát és a medvehagymát. Ezután hozzáadjuk a kockázott burgonyát és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt szerecsendióval ízesítjük.

3. Ha a burgonya teljesen megpuhult, akkor rúdmixerrel pürésítjük a levest. Főzőtejszínt adunk hozzá és egyszer átforraljuk.

Füstölt sajtot vagy fokhagymás pirított kenyérkockákat kínáljunk hozzá.

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!