Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Minestrone - olasz zöldségleves

2014.03.21.

Minestrone - olasz zöldségleves

Ebbe a levesbe tényleg mindent bele lehet tenni. Megmaradt zöldségek kitűnő felhasználási módszere.

A hozzávalók attól függnek, hogy mi van otthon. Nekem eddig ez a változat ízlett a legjobban:

  • 1 közepes méretű sárgarépa

  • 1 közepes méretű petrezselyemgyökér

  • 1 kisebb méretű cukkíni

  • kisebb fej fejes káposzta fele

  • maréknyi zöldborsó

  • maréknyi fehérbab

  • 2 db paradicsom

  • 1 kisebb póréhagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • oregánó

  • friss és szárított bazsalikom

  • 1 kisebb brokkoli

  • 1 kk. nádcukor

  • víz vagy zöldségalaplé

 

Ezeken kívül mehet bele még kakukkfű, zeller, szárzeller, kelbimbó stb.


Elkészítés:

1. Előkészítjük a zöldségeket. A cukkínit, a répát és a petrezselyemgyökeret zsülienre (gyufametéltre) vágjuk. 

A brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük. A káposztát vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát felkarikázzuk. A paradicsomokat megmossuk, kicsumázzuk, aljára X-et vágunk és forrásban levő vízbe mártjuk néhány másodpercre. Utána rögtön jéghideg vízbe tesszük. Ezután könnyedén le tudjuk húzni a héját. A héj nélküli paradicsomot felkockázzuk.

2. Olívaolajon rövid ideig pirítjuk a felkarikázott póréhagymát, majd zúzott fokhagymát adunk hozzá. Elkeverjük, pár percig pároljuk.

3. Hozzáadjuk a zöldségeket a brokkoli és a cukkíni kivételével. Pár percig pirítjuk, majd megsózzuk. Tovább pirítjuk és cukorral is megszórjuk. 5-6 percig így pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük vízzel vagy zöldségalaplével. Sózzuk, szárított és friss bazsalikomot, valamint oregánót teszünk bele. Ha már a zöldségek kissé megpuhultak beletesszük a brokkolit és a cukkinit is.

Felforralás után tehetünk bele 2-3 cm-es darabokra tördelt spagetti tésztát is.

Én felhasználtam az előző napi pizza készítésből megmaradt paradicsomos szószt is. A receptet itt találjátok. Ebből 4-5 evőkanállal tettem a leveshez, és biztos vagyok benne, hogy ettől lett igazán finom.

Igaz parmezán sajttal kellene fogyasztani, nekem viszont legjobban reszelt füstölt sajttal ízlett.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!