Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

2013.12.29.

Bacon szalonnás saláta majonézes-fokhagymás öntettel

Egy ízletes saláta, mely a ropogós szalonna és a pirított szezámmag titkos szerelméből született.

Hozzávalók (2 személyre):

1/2 fejes saláta (vagy Eisberg saláta keverék)

2 db paradicsom

½ pritaminpaprika

3-4 szál újhagyma

6 db bacon szalonna

2 szelet kenyér

5-6 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fehérborecet vagy tárkonyecet

őrölt feketebors

5 evőkanál majonéz

6 evőkanál szezámmag

1/2 kígyóuborka


Elkészítés:

1. Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot. Ha kész, akkor kiöntjük és félretesszük.

2. Ugyanebben a serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a megtisztított fokhagymákat egészben. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt.

3. A serpenyőben megsütjük a szalonnákat, majd kivesszük és feldaraboljuk.

A szeletelt kenyeret kockára vágjuk, és ezt is megsütjük a serpenyőben a szalonna visszamarad zsírjában.

4. A salátát alaposan megmossuk, lecsepegtetjük és leveleit apró darabokra tépkedjük. Keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott pritaminpaprikát, uborkát, újhagymát.

Hozzákeverjük a majonézes-fokhagymás öntetet, a sült szalonnát és a sült kenyérkocákat és a pirított szezámmagot.

 

Bor javaslat: Don Oliver 2012 (Nyakas Pincészet)

vissza

Hozzászólások