Rita Fitnesz Receptjei

Diétás recepteket készítek cukor és fehér liszt nélkül fogyáshoz, egészséges táplálkozáshoz.

Receptkereső

Keresett kifejezés:
Árszint:
Fő kategória:














Konyha:


Étkezés:




Szezon:




Alkalom:










Elkészítési nehézség:


Elkészítési idő:





Speciális összetevő:






Népszerű témák:











Majonézes lencsesaláta sült virslivel

2013.12.31.

Majonézes lencsesaláta sült virslivel

Egy igazán magyaros ízvilágú lencsesaláta sült húsokhoz.

Hozzávalók (4 személyre):

25 dkg lencse

8 gerezd fokhagyma

olívaolaj

őrölt fekete bors

tárkonyecet vagy fehérborecet

160 g majonéz

150 g tejföl

1 csomó petrezselyemzöld

4 db füstölt virsli

1 db lilahagyma

2 db babérlevél

1 db vöröshagyma 

 

Elkészítés:

1. A lencsét megmossuk, átválogatjuk és áztatjuk (ha lehetséges 3-4 órán keresztül) hideg vízben, úgy hogy közben többször átmossuk. Így a főzési idő jelentősen lecsökken.

Új vízben feltesszük főzni sóval, babérlevéllel, félbe vágott vöröshagymával és 4 gerezd fokhagymával.

A kész lencsét kiszedjük, lecsepegtetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olívaolajon egészben megpirítjuk a megtisztított  maradék fokhagymákat. Kivesszük, majd egy mozsárban pépesre zúzzuk. Sózzuk, őrölt feketeborssal megszórjuk, olívaolajjal felöntjük, és nagyobb keverőtálba átöntjük. Hozzákeverjük az ecetet, majd a majonézt és a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá.

3. A virslit vékony karikára vágjuk és egy serpenyőben kevés olajon megsütjük.

A lilahagymát karikára, vagy fél karikára vágjuk.

4. Végül a lencsét összekeverjük a majonézes mártással, a sült virslivel és a lilahagymával.

1-2 órára állni hagyjuk a hűtőben.

vissza

Hozzászólások